To enjoy 25% off all purchases.Use the code  sale25
-25% off
Cocathee - Cocatea Cocathee - Cocatea Cocathee - Cocatea Cocathee - Cocatea
1 2 3 4
 

Cocathee - Cocatea

€ 32,99 (inclusief btw 21%)

Cocathee - Cocatea 

( de theezakjes worden zonder dozen versturen om in verendkosten te besparen)

Mate de Coca

Het gebruik van coca is al heel oud. In nederzettingen in het noordwesten van Peru zijn achtduizend jaar oude gefossiliseerde resten van cocabladeren aangetroffen.
Door het kauwen van coca neemt het uithoudingsvermogen toe, verbetert de ademhaling en de zuurstofwisseling, en wordt het verbruik van glucose gereguleerd. Om die reden wordt coca ook nu nog door inheemse volken als Quechua en Kogi gebruikt.
De cocabladeren hebben daarnaast ook nog een religieuze functie. Ze worden onder andere gebruikt bij offerandes aan Pacha Mama (Moeder Aarde) of de Apus (de goden), waarbij ze worden verbrand of in de grond worden begraven. Ook worden ze ceremonieel gebruikt door de sjamanen. Ondanks al goede eigenschappen van coca bladeren in het In Nederland niet toegestaan om volledige coca bladeren voorhanden te hebben. Een goed alternatief en wettelijk wel toegestaan in Coca thee (Mate de Coca) , in principe het zelfde maar dan fijn gemalen en in thee buideltjes.

 Mate de Coca:

  • Natuurlijke pijnstiller
  • Stress betrijder
  • Tegen maag en darm klachten
  • Verhoogd het libido
  • Positieve werking bij bestrijding van overgewicht
  • Bestrijden van hormonale problemen
  • Tegen duizeligheid en hoogteziekte
  • Verlichting bij depressieve klachten
  • Controleert de bloeddruk

 

Wat is Coca blad?

Coca is een plant uit de “Erythroxyplacea” familie, die alleen groeit op grote hoogte in het Noord westen van Zuid Amerika. De plant lijkt op een sleedoornstruik en wordt ongeveer 2 tot3 meter.. De takken zijn recht en de bladeren ovaal vormig, taps toelopend.

Coca wordt met name in Colombia, Bolivia en Peru gedronken als thee (maté) en gekauwd als middel tegen hoogteziekte en als stimulans voor arbeiders in de mijnbouw.

 Wat is mate de Coca:

Mate de Coca, ook wel bekend onder de naam “Coca Tea”, is een kruiden thee gemaakt van de bladeren van de Coca plant. Deze bladeren worden na het plukken gedroogd en fijngemalen tot poeder. In tegenstelling tot de thee die onder dezelfde naam in theezakjes wordt verkocht bevat onze thee geen andere bestanddelen, u ontvangt dus 100% puur de natuurlijke fijngemalen cocabladeren!!!!

Mate de Coca was en is nog steeds een heel belangrijk aspect van de Andes cultuur.

 

Specificaties

Productcode CT23

Ook interessant

Facebook Twitter Pinterest Linkedin